Előkészítés
Melyek a nyomdai anyaggal szembeni követelmények?
Amennyiben kész anyagot adsz le nekünk, annak az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie.

Fájlformátum: PDF (CMYK kompozit)
Méret: a teljes grafikai anyagnak 1:1 méretarányúnak kell lennie.
Kifutó: 5 mm
Felbontás: minimum 300 DPI. Ügyeljünk arra, hogy ha fotót vagy egyéb raszteres állományt használunk, azok elérjék ezt a felbontást!
Képek: CMYK színrendszerben kell lenniük, min. 300 DPI felbontással. Fájlformátumuk TIFF vagy tömörítetlen JPG legyen. Minden képet ágyazzunk be a PDF-be!
Szöveg & betűtípus: az állományban lévő minden szöveg legyen legörbézett, vagy a betűkészleteket (fontokat) ágyazzuk be, esetleg csatoljuk külön.
Színek: csak azok a színek legyenek az anyagban, amelyek ténylegesen nyomtatásra kerülnek. Direkt színeket (pl. Pantone színek) ne használjunk, csak ha a megrendelésben tisztázásra került, hogy mit és milyen direkt színben szükséges nyomtatni vagy jelölni.
Extrák/ felületnemesítés: a különböző lakkok, domborítások, kivágások (stancolás) és egyéb extrák helyét, külön PDF oldalon, de az alapgrafikára pontosan illeszkedő módon kérjük megadni, direkt színben, vektoros formátumban.
Jelzések/jelölések: a hagyományos, négyszögletű oldalak esetén, az oldalakat vágójellel kell ellátni. Hajtás, perforálás, bígelés esetén, ezek jelöléseit szintén fel kell tüntetni az anyagon.

Amennyiben a grafikát velünk tervezteted, de szeretnél benne hozott anyagokat is szerepeltetni, kérjük, hogy azokat az alábbiaknak megfelelően küld el számunkra.

Képek/fotók: minimum 300 DPI felbontásúak legyenek. Ha ez nem lehetséges, akkor, olyan képek küldését kérjük, amelyek legalább 6 megapixelesek. Megfelelő fájlformátumok: JPG (JPEG), TIF, PSD.

Logók: elsősorban vektoros formátumban várjuk. Ha ez nem lehetséges, akkor legalább 4 megapixeles, raszteres képként kérjük. Megfelelő fájlformátumok: AI, EPS, CDR, PSD, PDF, SVG, TIF.

Betűtípusok (fontok): amennyiben céged arculata megköveteli egy vagy több konkrét betűtípus használatát, kérjük azokat elküldeni vagy megnevezni.

Felhívjuk Megrendelőink figyelmét, hogy az általuk a cégünk számára megküldött képi és szöveges anyagok, valamint tipográfiai és grafikus elemek szerzői jog, védjegy vagy egyéb oltalom alatt állhatnak. Ezért kérjük Megrendelőinket, hogy csak olyan anyagot küldjenek nekünk, amelynek felhasználását illetően jogosultak rendelkezni.  A Megrendelő által küldött anyagokhoz kapcsolódó teljes jogi felelősség, a Megrendelőt terheli!
Küldés módja
Hol vagy hogyan küldjem el az anyagokat?

A legtöbb fájlt közvetlenül, e-mail csatolmányként is tudjuk fogadni. Az 50 megabájtot(MB) meghaladó anyagokat, javasoljuk, hogy valamely online fájltároló vagy fájlküldő szolgáltatáson keresztül küld el nekünk. A három legismertebb ezek közül:

 

WeTransfer: az ingyenes verzió 2 GB-os fájlokat képes küldeni. Használatához nem szükséges regisztráció. A WeTransfer-t itt éred el.

 

Google Drive: az ingyenes verzió 15 GB-ot képes tárolni. Használatához Google fiókkal kell rendelkezned. A Google Drive-ot itt éred el.

 

Dropbox: az ingyenes verzió 2 GB-ot képes tárolni. Használatához regisztráció szükséges.
A Dropbox-ot itt éred el.

Ha bizonytalan vagy, hogy hogyan küld el nekünk anyagaidat, vagy további kérdéseid vannak, keress minket bátran a hello@ikonm.hu e-mail címen!